Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Dit kunnen gebeurtenissen zijn die je overkomen, zoals brand, ongelukken, misbruik etc. Maar ook kan het verlies van een geliefde, een opvoedingssituatie uit het verleden, een echtscheiding, pesten op het werk, etc. herinneringen met zich meebrengen die soms jaren later nog emotioneel belastend  zijn. 
EMDR is een behandeling die kan helpen nare herinneringen te verwerken. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen en nare herinneringen.
EMDR is een kortdurende interventie en het is wetenschappelijk aangetoond dat het een effectieve behandeling is. (evidence-based). 
 
EMDR lijkt een wonderlijke behandeling en is anders dan wat gebruikelijk is binnen een therapiesessie. 
Nadat de traumatische herinneringen in beeld zijn gebracht, wordt er, in tegenstelling tot luisteren en praten over de problemen, aan de cliënt gevraagd terug te denken aan het trauma/nare herinnering. Tegelijkertijd wordt gevraagd de vingers van de therapeut met de ogen te volgen. Het blijkt dat de emotionele spanning die iemand ervaart bij het terugdenken aan de nare herinnering langzamerhand afneemt en vaak veranderen ook de herinneringsbeelden (kleiner, minder scherp etc.). Dat wat ooit gebeurd is kan in een nieuw licht geplaatst worden. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën of inzichten.
 
Voor meer informatie over EMDR en voor een filmpje over hoe EMDR in de praktijk werkt kunt u terecht op : www.emdr.nl 
 
 
Afspraak maken

 

T 055 3550955
E info@wietsketieskens.nl

Inloggen op de clientenlogin

      
Laatste Nieuws
 
Gevolgen coronavirus voor de praktijk
Lees meer
Ook in 2020 alleen een contract met Zilveren Kruis
Lees meer