Durf je niet zwanger te worden, ben je angstig of depressief tijdens of na de zwangerschap, heb je nare herinneringen aan de bevalling, dan kun je in mijn praktijk terecht….

In heb inmiddels veel ervaring in het begeleiden van vrouwen (echtparen) die te maken hebben met bijvoorbeeld angst voor de bevalling. Ik doe mee in de Ketenzorg Angst voor de bevalling (lees meer: www.geboortezorgapeldoorn.nl)  Dit kan angst zijn die ontstaan is na een traumatische bevalling, maar ook om de angst voor de eerste bevalling. Het is goed  zo vroeg mogelijk in de zwangerschap deze angst aan te pakken, zodat er sprake kan zijn van een meer ontspannen periode voordat de baby er is.
Ik begeleid ook vrouwen die nare herinneringen hebben aan de bevalling of de tijd ervoor/erna. 

EMDR is een behandelmethode die hier goed bij helpt.

Somberheid of een depressie tijdens de zwangerschap of na de bevalling is goed te behandelen. Ook hiervoor kun je bij mij terecht.

Helaas hebben, na een traumatische bevalling, veel moeders schuldgevoelens naar hun kind toe omdat ze denken niet voldoende liefde en aandacht aan hun kind gegeven te hebben na de bevalling. Het is belangrijk voor de moeder en moeder/kind relatie om hier aandacht aan te besteden en kan depressieve gevoelens voorkomen.

Ik werk samen met verloskundigen, gynaecologenen en haptotherapeuten in Apeldoorn.

 
Afspraak maken

 

T 055 3550955
E info@wietsketieskens.nl

Inloggen op de clientenlogin

      
Laatste Nieuws
 
Gevolgen coronavirus voor de praktijk
Lees meer
Ook in 2020 alleen een contract met Zilveren Kruis
Lees meer